✴︎

SENSOMMERKONCERT    

Lørdag 5. oktober kl. 16.00

KVINESTEMMER

Medvirkende/

Idil Alpsoy, mezzosopran

Christine Raft, klaver

Lisbeth Wulff, skuespillerinde

Værker af/

Per Nørgård, Clara Schumann,

Alma Mahler, Anna-Lena Laurin,

Rebecca Clark, Lili Boulanger,

Ture Rangström.

En operasangerinde, en pianistinde og en skuespillerinde giver plads til de stemmer som har måtte kæmpe for at udtrykke sig gennem deres kunst. De stemmer som ikke blev hørt.

En fortælling om sorg, skam, vrede, lyst, lykke og styrke.

 

Vi portrætterer disse kvinder ved at søge inderst inde i den kraft og kreativitet som lever i os alle, i moderen, i elskerinden, i hustruen.

Idil Alpsoy er en svensk mezzosopran med rødder i både Ungarn og Tyrkiet. Hendes unikke stemme forener Nordens rene klang-farver med Sydens varme og temperament.

 

Gennem hendes karriere er hun blevet kendt for sit enorme scenenærvær og kunstneriske integritet. Hun har optrådt på Det Kongelige Teater, Copenhagen Opera Festival, Tampa Opera (US), Brugse Stadsschouwburg (BE), Den Norske Opera (NO) og har sunget roller som Siegrune (Die Valküre), Wellgunde (Das Rheingold), Sœur Mathilde (Dialogue des Carmelite), Zita (Gianni Schicchi) og Flora (La Traviata) m.fl.

 

Idil er fast medlem af af det anderkendte Middle East Peace Orchestra under ledelse af Henrik Goldschmidt. I efteråret 2021 optrådte hun med Dresden Staatkapelle og er geninviteret igen til efteråret 2022.

Idil er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og modtog hendes Master of Music i Opera Studies fra Manhattan School of Music, USA ved Patricia McCaffrey.

www.idilalpsoy.com

Christine Raft er uddannet pianist og solist fra det kgl. Danske musikkonservatorium.

I solistklassen har Christine studeret hos pianist Jens Elvekjær og har i løbet af sine studieår på DKDM også modtaget undervisning af Bohumila Jedlikova, Niklas Sivelöv, Anne Øland og Tove Lønskov. Desuden har Christine studeret i Colmar, Frankrig hos professor Rena Shereshevskaya. Christine har deltaget i masterclasses og spillet koncerter rundt om i Europa og USA.

 

Christine er en aktiv kammermusiker og medstifter af Duo Schmidt&Raft (2011) og har bl.a. samarbejder med sopran Denise Beck og mezzosopran Idil Alpsöy.

 

Christine har modtaget Sonnings musikstipendie, Odd Fellow logens kunstnerlegat,  Esther Vagnings mindelegat og Haag’s kunstnerstipendie.

 

Christine har mange års erfaring som klaverlærer og har givet masterclass på det Danske Suzuki-institut, MGK i københavn og været i praktik på DKDM som kammermusiklærer.

 

Christine har desuden en stor interesse i at formidle den klassiske musik ud til et bredere publikum. Dette gør hun bl.a. ved at arrangere intime koncerter i private hjem og samarbejdet med multikunstneren Per Bloch (Peerish) har ført til spændende og anderledes musikalske forestillinger, hvor forskellige musikgenre blandes og mødes.

Lisbeth Wulff er uddannet skuespiller fra Århus teaterskole i 1997. Hun har siden arbejdet på de fleste københavnske teatre, men har de sidste 10 år primært koncentreret sig om tv og film. Hun har optrådt og stået bag en del satire på DR,  bl.a satireprogrammet ”I hegnet” og opfundet ”Trines mor” til Rytteriet. Senest har hun medvirket i tv serien ”BORGEN” i rollen som Pia Munk til DR og Netflix. Hun har desuden hovedrollen Tina i ”Ambassadøren” på Viaplay.

Lisbeth har skrevet tv serien ”MENS VI PRESSER CITRONEN” til DR2 i 2016, som hun også medvirkede i.  Og hun har skrevet tv serien ”JUL MED TRINES MOR” i 2020, som hun derudover også instruerede og medvirkede i.

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe