✴︎

SENSOMMERKONCERT    

Lørdag 7. september kl. 16.00

TRIO CON BRIO

Medvirkende/

Soo-Jin Hong, violin

Soo-Kyung Hong, cello

Jens Elvekjær, klaver

Værker af/

Ludwig van Beethoven

Bent Sørensen

Franz Schubert

“We can now see the Con Brio as the worthy successors of the legendary Beaux Arts Trio. That says it all!”

- Diapason

 

“Radiant Russian memorials and unforgettable playing...”

- BBC Music Magazine

2024 markerer Trio Con Brio Copenhagens 25 års jubilæumssæson.

Efter at have spillet og turneret i næsten et kvart århundrede, går trioen i 2024 gået ind i sit sit 25-års jubilæumsår. Højdepunkter inkluderer omfattende turnéer i Europa og USA, en verdenspremiere på en ny klavertrio af Bent Sørensen i Boulez Saal, Berlin og flere Beethoven-cyklusser i førende koncertsale – bl.a. Elbphilharmonie Hamburg. Ensemblet præsenterer desuden særlige jubilæumsprogrammer, der afspejler alle aspekter af deres alsidige repertoire og historie.

 

I sæson 23/24 udgiver Trio con Brio et nyt album med Schuberts klavertrio i Es-dur og Mieczysław Weinbergs klavertrio. Ensemblets indspilninger har modtaget enorm ros fra kritikerne. Det seneste album med trioer af Sjostakovitj og Arenskij (Orchid Classics) var ’Editor’s Choice’ i Gramophone og blev af BBC Music Magazine desuden udpeget som månedens ’Chamber Choice’ og vandt desuden den prestigefyldte ‘Preis der deutschen Schallplattenkritik’. Trioens indspilninger af Beethovens samlede klavertrioer (Orchid Classics) høstede bred, begejstret ros fra både kritikere og fans – af BBC Music Magazine kaldt “en triumf”. Den seneste udgivelse af Bent Sørensens Tripelkoncert med DR SymfoniOrkestret og dirigent Jukka-Pekka Saraste på Dacapo Records har fået 5 stjerner i en fremragende anmeldelse i BBC Music Magazine.

Trio con Brio Copenhagen består af to overlappende musikalske par: to søstre, violinisten Soo-Jin Hong og cellisten Soo-Kyung Hong, er fra Sydkorea, mens pianisten Jens Elvekjær, Soo-Kyungs ægtefælle, er fra Danmark. Trioen blev dannet i Wien i 1999 og har i dag base i København. Deres enestående musikerskab, friske tilgang til kernerepertoiret, spændende programlægning og evne til at række ud til unge gennem kreativ koncertvirksomhed kendetegner eliteensemblet og har bl.a. medført tildelingen af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen-prisen i 2019, en af Danmarks mest prestigefyldte musikpriser.

Klavertrioen fungerer desuden som kunstneriske ledere af både den årlige festival Kammermusik på Lundsgaard i Kerteminde og Hellerup Kammermusikforening.

 

Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong spiller på hhv. en Andrea Guarneri-violin og en Grancino-cello, og Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway Artist nogensinde.

www.trioconbrio.dk

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe