EFTERÅRSÅRSKONCERT    

Lørdag 23. oktober kl. 15.00

Wayne Siegel er internationalt anerkendt som en førende komponist inden for elektronisk og elektroakustisk musik med en lang række værker og opførelser i ind-og udland bag sig. Med udgangspunkt i amerikansk minimalisme, folkemusik og avantgarderock har Siegel skabt sin helt egen musik, som konstant inddrager de nye teknologiske landvindinger. Mange af Siegels værker kombinerer forskellige kulturer og kompositionsteknikker og interagerer gerne med performere, dansere og sågar vejret!

Wayne Siegel kom til Aarhus fra Californien i 1974 for at studere hos Per Nørgård. I 1986 blev han direktør for det nystartede Dansk Institut for Elektronisk Musik, DIEM, som skulle understøtte produktion og opførelse af elektronisk og elektroakustisk musik i Danmark. I 2002 blev DIEM en del af Det Jyske Musikkonservatorium. Wayne Siegel blev udnævnt som professor og fik opbygget en helt ny uddannelse ind for elektronisk musik, som hurtigt fik stor søgning og bred anerkendelse, og som også kom til at omfatte den nye laptop-baserede electronica-music.

Henrik Brendstrup er født i Danmark og uddannet i København hos Erling Bløndal Bengtsson samt i London hos William Pleeth og Ralph Kirschbaum. Han er en af de få nordiske musikere, der har modtaget såvel den franske musikpris Diapason d’Or, som den tyske Deutscher Schallplattenpreis.

Som engageret fortolker af vor tids musik har Henrik Brendstrup fået tilegnet og har uropført en lang række værker.

Han er medlem af ”The Chamber Orchestra of Europe”, og med dette fremragende ensemble turnerer han verden rundt. Han er tilmed en tilbagevendende gæst ved vigtige kammermusikfestivaler.

ELEKTRONIK CELLO

Medvirkende/

Wayen Siegel,

computer/motion-tracking system

 

Henrik Brendstrup, cello

 

Værker af/

Wayen Siegel

www.waynesiegel.dk

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Det Obelske Familiefond ✴︎ Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Louis Hansen Fond ✴︎ Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎

samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe